Boeken

Geschreven als een spannende roman is Het doel een boek dat het managementdenken in de westerse wereld heeft veranderd. Het verhaal verklaart de principes van de Theory of Constraints (TOC) die door Eli Goldratt werd ontwikkeld.

Dit boek kun je aanbevelen aan je vrienden in het bedrijfsleven – zelfs aan je baas – maar niet aan je concurrenten. De geschiedenis van de hoofdpersoon Alex Rogo die vecht voor het behoud van zijn bedrijf (en zijn huwelijk) is meer dan een spannend verhaal. Het bevat een serieuze boodschap voor iedere manager die continu bezig is met het beheersen en verbeteren van productieprocessen. Alex Rogo slaagt erin – met de hulp van Jonah, een oude vriend uit zijn studententijd – om de conventionele denkwijzen aan de kant te schuiven en op een originele manier uit te vinden wat hij moet doen.

Alex Rogo heeft een prima jaar achter de rug: hij werd benoemd tot tweede man op divisieniveau van UniCo en is verantwoordelijk voor drie onlangs gekochte bedrijven. Hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Dan komt de raad van bestuur met een beleidswijziging. Er is cash nodig en Alex’ bedrijven worden in de etalage gezet. Een vreselijk dilemma voor Alex. Als hij de reorganisatie van zijn bedrijven succesvol afrondt, kunnen ze met maximale winst worden verkocht. Als hij daar niet in slaagt, gaan ze dicht. In beide gevallen zijn Alex en zijn medewerkers hun baan kwijt. En alsof het nog niet genoeg is: zijn twee kinderen zijn tieners geworden!

De bestseller Het doel speelt in een tijd waarin bottlenecks in de capaciteit de resultaten bepalen. In het vervolg, Het is geen toeval, zien we het tegenovergestelde: er is capaciteit over. Ook het verkopen van deze capaciteit tegen lagere prijzen biedt niet langer soelaas. Alleen doorbraakideeën kunnen nog helpen. Het is geen toeval werkt drie zulke ideeën uit.

In dit boek past Eli Goldratt de Theory of Constraints (TOC)-principes toe op projectmanagement. Hij doet dit in de vorm van een spannende roman – een benaderingswijze die in Het doel reeds bijzonder effectief bleek.

De zwakste schakel is een vlot geschreven businessroman over het afwerken van projecten op tijd, binnen budget en zonder compromissen. Dit boek betekent voor projectmanagement wat Goldratts eerdere boeken betekenden voor productie en marketing. Wie Het doel en Het is geen toeval gelezen heeft, zal niet wachten en ook dit boek lezen, want hij weet hoe diepgaand Goldratts boeken het managementdenken hebben beïnvloed.

Na de bestsellers Het Doel, Het is geen toeval en De zwakste schakel gaat Goldratt in De Keuze het gesprek aan met zijn dochter Efrat, een organisatiepsycholoog. Deze boeiende gesprekken geven haar, en daarmee ook de lezer, inzicht in zijn inspirerende gedachtegoed. De keuze legt de fundamenten bloot van zijn filosofie en geeft zo stof tot nadenken.

Wij leveren u naast het boek ook een Engelstalige versie van “Efrats notes” waarin u meer verduidelijking vindt over de gebruikte logische denkprocessen zodat u alle finesses uit het boek leert begrijpen.

  • Na de bestsellers Het Doel, Het is geen toeval en De zwakste schakel gaat Goldratt in De Keuze het gesprek aan met zijn dochter Efrat, een organisatiepsycholoog. Deze boeiende gesprekken geven haar, en daarmee ook de lezer, inzicht in zijn inspirerende gedachtegoed. De keuze legt de fundamenten bloot van zijn filosofie en geeft zo stof tot nadenken. Wij leveren u naast het boek ook een Engelstalige versie van “Efrats notes” waarin u meer verduidelijking vindt over de gebruikte logische denkprocessen zodat u alle finesses uit het boek leert begrijpen.
  • In dit boek past Eli Goldratt de Theory of Constraints (TOC)-principes toe op projectmanagement. Hij doet dit in de vorm van een spannende roman – een benaderingswijze die in Het doel reeds bijzonder effectief bleek. De zwakste schakel is een vlot geschreven businessroman over het afwerken van projecten op tijd, binnen budget en zonder compromissen. Dit boek betekent voor projectmanagement wat Goldratts eerdere boeken betekenden voor productie en marketing. Wie Het doel en Het is geen toeval gelezen heeft, zal niet wachten en ook dit boek lezen, want hij weet hoe diepgaand Goldratts boeken het managementdenken hebben beïnvloed.
  • Geschreven als een spannende roman is Het doel een boek dat het managementdenken in de westerse wereld heeft veranderd. Het verhaal verklaart de principes van de Theory of Constraints (TOC) die door Eli Goldratt werd ontwikkeld. Dit boek kun je aanbevelen aan je vrienden in het bedrijfsleven - zelfs aan je baas - maar niet aan je concurrenten. De geschiedenis van de hoofdpersoon Alex Rogo die vecht voor het behoud van zijn bedrijf (en zijn huwelijk) is meer dan een spannend verhaal. Het bevat een serieuze boodschap voor iedere manager die continu bezig is met het beheersen en verbeteren van productieprocessen. Alex Rogo slaagt erin - met de hulp van Jonah, een oude vriend uit zijn studententijd - om de conventionele denkwijzen aan de kant te schuiven en op een originele manier uit te vinden wat hij moet doen.

Titel

Ga naar de bovenkant